DIY: A Little Mood Book

Hi ♥,

Gister dacht ik opeens; ik moet natuurlijk nog wel even een cadeautje voor m’n vriendin! Maar ik wilde niet meer naar de winkels en wilde wel iets liefs en leuks (geen geld bijvoorbeeld). Dus heb ik een soort ‘mood book’ gemaakt: een klein boekje, met allerlei tekstjes erin.

Nodig:
– computer met internetverbinding en Word (:
– printer
– schaar/snijmachine
– lijm
– gevoel voor styling (:
– beetje creativiteit
– e.v. leuke plaatjes op je computer (weheartit.com)

1 Verzin een thema/mood; grappig, positief, of juist verdrietig/teleurgesteld.
2 Verzamel (een even aantal) zinnetjes/quotes die daarbij passen. Hiervoor kun je supergoed terecht op twitter, er zijn heel veel accounts die allemaal korte zinnetjes plaatsen. Ook kun je zoeken bij google op ‘quotes imonline’ (imonline is een site waar je ook een eigen site kan maken, veel mensen plaatsen veel zinnetjes op hun site).
3 Open Word en klik op het tabblad ‘Invoegen’ en daarna op ‘Tekstvak’; maak er een mooie maat van. Let wel op: er moet geniet worden, let dus op dat hij in je nietmachine past. Je kan hem beter niet |___| doen, de korte kanten horizontaal is handiger. Kopieer (en plak) dit tekstvak zovaak als het aantal zinnetjes dat je hebt. Je moet telkens twee tekstvakken met de verticale randen tegen elkaar (niet onder elkaar, maar naast elkaar dus) neerzetten.
4  Zet de zinnetjes in de tekstvakken. Kies ook voor leuke lettertypes en zorg dat ze een beetje het hele tekstvak in beslag nemen. Je kan ook nog op de rand van je tekstvak gaan staan –> rechtermuisknop –>Tekstvak opmaken –>opvuleffecten –> afbeelding –> afbeelding uploaden –>’Hoogte- en breedteverhouding vergrendelen’ aanvinken –> ok doen, om een plaatje als achtergrond van je tekstvak te krijgen.
5 Print het uit. Knip de tekstvakken uit, maar alleen horizontale lijnen, zodat je tweetallen krijgt (telkens twee tekstvakken naast elkaar).
6 Plak een tweetal op de achterkant van een ander tweetal zodat je geen witte blazijdjes krijgt en vouw ze dan.
7 Maak een leuke voorkant. Dit kun je ook op de computer doen, maar iets leuker en steviger is een kartonnetje als voorkant.  Die kun je ook iets groter maken, wat vaak ook zo is bij een echt boek. Daarop schrijf je dan bijvoorbeeld het mood, of nog wat anders.
8 Leg de blaadjes + kaft in de goede volgorde op elkaar, en doe dan nietjes in de rug/vouwlijn.

KLAAR!

I hope you guys like it! <33

xoxo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s