Je eigen blog: do or don’t?

Hello dear reader,

De laatste jaren is het een echt begrip geworden; bloggen! Er zijn heel veel beautyblogs op het internet en ook veel gestrande blogs. Hoe zorg je nou dat je het volhoud én leuk houd? Hier een paar tips!

– Kies een goede site waar je je blog op maakt. Eerlijk gezegd heb ik niet echt rondgekeken ofzo, maar je hebt tumblr, wordpress, blogspot, weebly, etcetera. Bij sommige moet je met html werken, heb je eigen thema’s of moet je het allemaal zelf samenstellen. Voordat je al heel veel posten hebt, is het handig om even te kijken of je dit wel echt fijn vindt.
– Denk na waar je over wilt bloggen. Al die beautyblogs zien er geweldig uit als je ze zo bekijkt, maar je kan niet in één keer simsalaboem de geweldigste nailarts en ooglooks maken én ze nog mooi op de foto krijgen! Bovendien krijgen zij vaak allemaal dingen opgestuurd, en wij moeten het van ons eigen budget doen. Natuurlijk kun je met 15 lakjes al heel wat nailarts enzo doen, maar je moet je dan ook wel afvragen of je er wat geld aan wilt en kunt besteden. Maar bijna nog belangrijker, is: heb je genoeg inspiratie om hierover te bloggen? Als je een keer een geweldige ooglook hebt gemaakt en die met het internet wil delen, kun je een blog aanmaken, maar als je niet verder dan die ene ooglook komt, houdt het eigenlijk wel op. Houd het onderwerp niet te beperkt, dingen af moeten schrappen omdat het er niet binnen past is niet handig. Je kan ook gewoon ‘blanco’ beginnen en zien waar je allemaal over blogt. Een ‘doel’/’richting’ bepalen (zoals bij mij, positief) is soms ook handig om je blog een eigen tintje te geven.
– Sta stil bij de tijd. Heb jij tijd om elke dag een kwartiertje (o.i.d.) vrij te maken om te bloggen, of heb jij eigenlijk alleen tijd voor wat social media tussen je schoolwerk door? Heb jij drukke weekenden of verveel je je vaak en lijkt het je juist leuk om wat te doen in je weekend? Handig om over na te denken, voor je een blog hebt waar je nooit tijd voor hebt.
– Heb je gevoel voor webstyling? Kijk even rond op andere sites, voor je die van jou groen en geel en roze maakt. Want dat is niet aantrekkelijk of professioneel. (:

Ik hoop dat ik jullie een eindje op weg heb geholpen!

xoxo

Blogg_large

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s