Sushi

Hello,

Ik wilde al een tijdje sushi maken en deze zaterdag hadden we niets, dus besloten m’n moeder, zus en ik dat het wel een goede dag zou zijn. Op de site van de Allerhande vonden we allerlei lekkere variaties en ook een handig filmpje. Het resultaat was dan ook erg lekker…:


Sushiii! Wij gingen voor de Amerikaanse ‘inside-out roll’, zalmrol alias ‘nori maki’ en nog wat overige rijst met garnalen/zalm/krab. Het ging nog best gemakkelijk: nori-vel, rijst erop (wat plakt dat, met natte vingers ging het beter) reepjes wat je lekker vindt er op (zalm, avocado, ei, krab, komkommer, paprika, omelet) en rollen maar. Het zag er uiteindelijk eigenlijk nog best strak uit!

Links de Amerikaanse ‘temaki sushi’, een rolletje met rijst, avocado, mayonaise en garnaal/krab erin en nog een overig rijsthapje met garnaal. Rechts een komkommersalade, ook via de Allerhande site, die dressing was echt apart joh, sinaasappelsap met beetje schil koken, dan sojasaus, mayonaise, mosterd en azijn erbij en ergens ook nog zout en suiker. Echt zoet, zout, scherp enzo bij elkaar, maar wel lekker en je proefde het ook eigenlijk allemaal wel terug.


Nog wat restjes van waar we ze van gemaakt hadden, eerder genoemd. ^^


S
ojasaus die toch ook echt wel bij sushi hoort en wasabi. Maar, wauw, wat moet dat voorstellen?! Groen vonden m’n moeder en ik niet erg aanlokkelijk. Maar mijn zus en vader probeerden het wel, nou dat hebben ze geweten… Scheeerp! Ik had tijdens het maken ook een een heel klein beetje geproefd, en dát was al scherp. Gelukkig hadden we het nergens tussen gedaan ofzo. Bah.

We vonden het met z’n allen heel lekker, het maken (met de tablet op het aanrecht, makkelijk om zo tussen al die recepten te kunnen switchen, zelfs m’n moeder begint het te leren) was leuk en niet al te moeilijk. Vergt wel wat tijd maar ook heel leuk om een keertje met vriendinnen te doen, omdat je tussendoor lekker kunt kletsen. Bovendien is het ook een heel erg ‘hip’ en culinair hapje, best wat aparte dingen zoals zeewiervellen, héél plakkerige rijst die je moet maken met een azijndressing en zalm die je normaal zou bakken, maar nu rauw eet. Toch kun je het makkelijk als avondmaaltijd eten als je er een salade bij maakt, we zaten eigenlijk allemaal best wel vol! En het is ook nog eens best gezond. Niet als je ze doordrenkt met sojasaus, maar dat doe je ook niet zo snel. Ik vind het dus zeker een aanrader :)!

xoxo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s