bad weather… but good mood

Hoewel het (begin) juni is en we al best wat keren het zonnetje hebben gezien, deze week is het gewoon echt vies weer. Regen, kou, wind, wolken, kortom: graaauw! Het weer heeft echt heel veel invloed op je humeur, maar we kunnen er minder dan niks aan veranderen. Omdat we geen volledige week met een chagrijnig hoofd rond willen lopen, hier wat tips to keep up the good mood.

  • Trek je winteritems aan die je eigenlijk al had opgeborgen. Natuurlijk zijn die zomerse dingen ook heel aantrekkelijk, maar die kun je nu beter even bewaren. Trek die ene sjaal, trui of laarzen gewoon nog lekker aan, want ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar de verwarming bij ons op school staat al op ‘hartje zomer’. Oh, en schaam je er ook vooral niet voor als je nog even lekker je handschoenen uit de kast oprakelt.
  • Dit weer is ook een geweldig excuus om het jezelf lekker comfortabel te  maken. Als je thuiskomt en helemaal natgeregend bent kan je lekker een bad of lange douche nemen om vervolgens je joggingsbroek en een trui aan te trekken en je te installeren in/op je bed of op de bank. Laptop, boek of tv (of toch nog een schoolboek) erbij en lekker ontspannen!
  • In de zomer heb je in sommige dingen gewoon geen zin meer, maar nu kan je nog even volop thee of warme chocolademelk drinken en een oer-Hollandse stamppot of (erwten-)soep met rookworst te eten. Als het weer je zo graag nog even in de winterstemming wil brengen, kan je ‘m maar het beste even helpen, toch? Natuurlijk kan je ook gewoon in de keuken gaan staan voor een lekker baksel. Lekker warm hoor, zo’n oven!
  • Geniet van de regen en wat erbij hoort. Ja, ik haat regen ook. Praten met regenpakken gaat veel minder soepel en je make-up loopt uit. Maar het beste kan je lachen om je regenpak en het gevoel van je natte kont als je op het fietszadel gaat zitten. Maar wie weet wat voor droge zomer we nog gaan krijgen en hé, zonder regen ook geen regenboog! Dus als je zonnestralen spot, let even op of je een regenboog tevoorschijn ziet komen.
  • En tenslotte: lach er gewoon om. Het is bijna zomer, het regent en is net zo warm als met Kerst, belachelijk ja. Je kan er om lachen of pruilen, maar het verandert niet. Dus doe niet eigenwijs met kortemouwenshirtjes om er toch nog wat zomer in te brengen zodat je verkleumt, maar trek gewoon wat warms aan en lach erom!

Ik hoop dat het jullie lukt er nu wat positiever tegenaan te kijken. En winters voorjaar, misschien wel zomerse zomer? Wie weet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s