Woensdag 8 augustus: middagje Amersfoort

Gister, woensdag dus, had mijn moeder afgesproken met haar tante (de zus van mijn opa) omdat ze die al heel lang niet had gezien en we nu op vakantie niet zo ver weg bij haar zaten. ’s Middags gingen we er dus heen en na een halfuurtje thuis gingen we naar Amersfoort. We kochten kaartjes voor een driekwartier durende rondvaart door de grachten. We moesten eerst nog even wachtten, dus aten we zelfgemaakte appeltaart en voor mij cola op een terrasje langs het water. Daarna gingen we in het bootje, daarvan heb ik nog even wat foto’s gemaakt met mijn mobiel.

image
Dit water kon je gewoon drinken, en het kon wel 100 jaar oud zijn omdat het heel diep uit de grond kwam. Wow!

image
Aaah wat een leuk huis!

image
Vervuiling…

image
Die boom was nep, het was een kunstwerk, echt heel vet.

imageEen heel smal stuk!

image
Mensen die in de zomer deden alsof ze 50 jaar geleden leefden, haha.

image
Mooie treurwilg

image
En bloemetjes

image
Per bankjes een parapluutje, handig! Toen we instapten begon het even te regenen, daarna gelukkig niet meer.

image
Mooi! Vanaf hier konden we ook zo de autoweg zien, lol.

image
Onder een bruggetje door

Het was heel erg leuk om alles zo vanaf het water te bekijken. We waren al een paar keer in A’foort geweest om te shoppen, maar dit is toch heel anders. Een meneer vertelde er ook van alles bij, het waren allemaal vrijwilligers boven de 55 volgens mij. Zelf zouden we dit niet zo snel doen, maar het was toch heel knus op zo’n bootje.
We waren om vijf uur weer in de stad, toen gingen we nog even naar een winkel met kookspullen, kookboeken, pannen, apparaten etc. en daarna naar Ziengs (schoenenwinkel). Vorig jaar kocht ik nog bij de kindermaten omdat mijn voeten heeel smal zijn (maar wel lang), nu wil ik dat niet meer want er is echt veel minder keus en uiteindelijk loopt het alsnog niet lekker (ik krijg in elke laars blaren). Dus daar ben ik klaar mee, ik ga nu gewoon wat leuks kopen wat misschien niet perfect loopt, maar als ik ga shoppen ofzo trek ik wel gympen aan. Anyways, ik heb daar heel veel gepast, maar het is allemaal zonder rits en dan schuif ik er zo weer uit, ook al zag ik veel leuks. Een met rits zat wel goed, maar dat is dan weer met een hak en dat wilde ik eigenlijk niet. Dus ik ga nog even verder kijken, Gabor was ook wel redelijk smal. Mijn zus kocht wel hele leuke laarsjes.
Inmiddels liep het al weer tegen zessen en gingen we op een gezellig pleintje wat eten bij Bistro ’t Kannetje. Die hadden Streekmenu A, Streekmenu B en een dagmenu waarmee je ook nog voorgerechten enzo mee kon ‘uitwisselen’. Na wat gepuzzel had iedereen besteld. Er hing een heel gezellige sfeer, het zat dan ook lekker vol en ik vind het altijd leuk als je voorgerecht komt en daarna, zonder het opnieuw te bestellen natuurlijk, je hoofdgerecht ook vanzelf, dat voelt altijd zo lekker luxe. ^^ Bovendien doen wij niet altijd een voorgerecht als we uit eten gaan, dus zo blijft het nog wat hebben. Uiteraard ook wat foto’s, ook al zijn ze niet even scherp enzo.

 tKannetje1_zps9c1a4aa6.jpg

Zalmcarpaccio – Pastasalade met chorizo, zongedroogde tomaten en olijven – Makreelsalade met citroenmayonnaise (die had ik, heel lekker, ik vind makreel echt een van de lekkerste vissen!)

 tKannetje2_zps5a30eb1b.jpg

Lamscurry met rijst (had ik, weer heel lekker. Ok, ik hou niet zo van die witte rijst, maar die was wel leuk opgedienden het vlees was heel lekker en de curry lekker pittig) – Ossenhaasmedaillons met pepersaus

 tKannetje3_zps6ead9970.jpg

Chocoladetaart met bessencompote – Soepje van rode vruchten met citroensorbetijs (de laatste was mine. Van zo’n soepje had ik al eens gelezen, apart en lekker, ook al hou ik niet zo van de pitjes erin. Citroensorbetijs is ook favorite!)

Na het lekkere eten gingen we weer naar huis. Het was dus een geslaagde middag, heel gezellig! Amersfoort is een hele leuke stad om een dag in door te brengen. Leuke winkels, gezellige terrasjes en ook mooie dingen. Mijn shopkriebels beginnen ook weer op te spelen, ik hou jullie op de hoogte van mijn schoenenzoektocht (wie weet schoenenmerken voor smalle voeten?)…

xoxo

Advertenties

4 gedachten over “Woensdag 8 augustus: middagje Amersfoort

  1. Pingback: Foodreview: Red Curry Paste van de Aldi | Hesterly

  2. Pingback: Picture it – augustus 2012 #1 | Hesterly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s