Tips: ‘Vergeten’ kledingstukken

Je kent ze wel: van die kledingstukken die je ooit eens hebt gekocht, of gekregen, of waarvan je niet eens meer weet hoe ze in je kledingkast zijn gekomen. En je draagt ze ook bijna nooit. Misschien één keer in het jaar, en toch krijg je het niet over je hart om het simpelweg in de prullenbak te kieperen. Hier wat dingen die je er wél mee zou kunnen doen…

Hmvn_large

  • Zoek op internet (bijv. Girlscene, maar op WeHeartIt vind je ook genoeg alleen vaak zonder uitleg) naar een DIY waar je het voor kan gebruiken. Als je het kledingstuk niet past kun je het ook als ‘probeersel’ gebruiken zodat je er even op kan oefenen of eventueel dingen kan veranderen, maar je zou ook gewoon de stof kunnen gebruiken.
  • Kijk op Lookbook, een site waar iedereen zijn outfit kan posten, voor combinaties. Je kan de naam van je kledingstuk intypen en vervolgens krijg je allemaal outfits waar jouw kledingstuk in verwerkt zit. Inspiratie genoeg!

M25_large

  • Vraag een vriendin/zus/tante/moeder hoe zij het zou combineren met de dingen die je in je kast hebt hangen. Misschien zou jij aan sommige combinaties niet eens denken, maar staat het toch leuk! Wijs dan ook niet alles af; trek het gewoon aan en laat je helpen. En misschien zegt zij nog wel ‘oh, ik heb hier de perfecte … bij!’ Durf dit dan ook te dragen, ook als je het zelf niet zo snel zou doen.
  • Verkoop je kledingstuk. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk op internet, bijv. op Marktplaats of op het forum van Girlscene of Beautygloss – en als je heel gul bent op Gratis op te halen of Gratis af te halen. Maar uiteraard kan je het ook op een rommelmarkt verkopen (alleen dan moet je wel wat meer spulletjes hebben) of naar de kringloop brengen.

Tumblr_m5trh1wsqh1r7769mo1_500_large

  • En als je er echt geen geschikt doeleinde voor kunt vinden, zijn er altijd nog dingen waarbij het niet echt om je uiterlijk gaat. Een te groot, te klein, verwassen en faal of misschien met een print van de Teletubbies erop kledingstuk kan altijd nog worden ingezet bij een relaxdag of ’s nachts!

Ik hoop dat je er wat aan hebt. Het is hartstikke handig om af en toe gewoon je kast even door te nemen en op te ruimen, want als je niet meer zoveel groeit en uuuiteraard wel blijft shoppen, is je kast binnen no-time een terrible mess. Gewoon de oude shirtjes die je alweer drie jaar niet meer hebt gedragen vooraan leggen en met nieuwe dingen combineren en ze lijken weer nieuw!

Heb jij ook van die kledingstukken? Kun je iets met deze tips en heb je zelf nog tipss? 

Advertenties

2 gedachten over “Tips: ‘Vergeten’ kledingstukken

  1. Ik vind dit echt een hele leuke post! 😀
    Ik ga vaak aan de DIY met oude tshirts (heb er al eentje gepland voor op mijn blog met een oud tshirt 😀 ) of ik draag ze tijdens het schilderen ofzo 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s