Foodreview: Red Curry Paste van de Aldi

Afgelopen hemelvaart at ik in een Indiaas restaurantje voor het eerst een curry. Heel heet en pittig, maar wel zó lekker! Ook in Nederland, bij ’t Kannetje in Amersfoort, at ik een groene lamscurry. Wederom heerlijk pittig (ook al was het wel iets minder), een tintelend gevoel achterlatend op mijn lippen. Toen ik pas in de Aldi liep zag ik deze Curry Paste. Door de deksel heen rook ik al wat heerlijks, dus die moest mee!

 P1190161_zpse741492e.jpg
De pasta zit in een potje met een tupperwaredeksel erop om het even in huisvrouwentaal te zeggen. De pasta zelf zit nog in een plasticje. Ik vind het er best leuk uitzien.

 P1190164_zps4bc28b9b.jpg

De ingrediënten spraken me wel aan. Geen E-nummers, conserveermiddelen of suiker ofzo. Volgens mij is het ook best makkelijk zelf te maken, ik moet maar eens googlen! Ik volgde de gebruiksaanwijzing op, maar dan het dubbele omdat er maar 200 gr vlees werd genoemd, dat leek ons voor twee of drie personen.

 P1190165_zps14aca54e.jpg

Het zit dus in een zakje en is geen poedertje, maar echt een dikke pasta. Ehh smakelijk…

 P1190166_zps2c19de16.jpg

Kokosmelk en afgewogen pasta in een kom.

 P1190169_zpsd7cf97ea.jpg

Met een garde mixte (roerde?) ik alles door elkaar.

 P1190171_zps22711c01.jpg

Toen het een beetje een geheel zonder klontjes was, goot ik het bij de kip in de koekenpan. Uiteindelijk deed ik er nog wat kokend water bij om de saus wat te verdunnen.

 P1190174_zps076b04ff.jpg

We aten het met twee zakjes roerbakgroente en groene en blanke baminestjes, en we gooiden er nog een handje pinda’s door omdat we die nog hadden staan van een ander gerecht. Samen een heel snel gerecht en het ziet er er ook heel erg lekker uit! Of het dat ook was? Ja, maar wel héél pittig. Op zich kan ik wel wat aan (ons hele gezin wel) maar je moet hier niet zomaar even op aan vallen en een lekkere grote hap nemen… Nee daar moet ik niet aan denken. Misschien komt het ook omdat ‘kopjes’ een best ruim begrip is (doe mij maar gewoon ml ofzo) en ik iets te weinig kokosmelk had, we hadden ook maar 400 ml in huis dus misschien was dat eigenlijk wel te weinig, maarja we hadden er ook nog wat water bij… Misschien hebben die fabrikanten wel stalen smaakpapillen? Toch kon ik het echt niet laten liggen, daar was het veel te lekker voor! Dus met een grote karaf water, lippenbalsem en doos tissues (want: loopneusss!) op tafel genoot ik dapper door. En zorg ervoor dat je banaan, yoghurt of koude vla in huis hebt voor het toetje, een beetje verzachting voor je keel en tong is namelijk wel welkom!

Mijn eindconclusie: hiermee zet je in een handomdraai een lekker, nog best gezond en pittig gerecht in elkaar. Echter zou ik de volgende keer veel minder pasta gebruiken en ook beter proeven, wat ik helemaal niet heb gedaan ondertussen (I’m such a badass, laat het de professionele chefkoks niet horen). Ik raad dit je zeker aan!

De Curry Paste is te koop bij de Aldi, ook nog in groen en geel. Je betaalt €1,99 voor 400 gram, daar doe je best even mee. 

3 gedachten over “Foodreview: Red Curry Paste van de Aldi

  1. Hahaha, het ziet er op die foto echt raar uit! Ik ben zelf dol op pasta’s, maar durf zulke sausjes eerlijk gezegd niet. Ik maak het altijd met een blik gepelde tomaten, wat groente en nog iets van vlees(vervanging). Mmm. Wel balen dat hij zo pittig was, hahaha. Ach blijf positief: dan weet je het voor volgende keer. 😉

Geef een reactie op Lifesplash Reactie annuleren