Jeugdsentiment: barbies I

Vroeger raakte ik de computer maar een paar keer per maand aan (kun je het je voorstellen?) en vulde ik mijn tijd heel anders in. Ik had nog geen last van huiswerk, dus om vier uur vertrok ik met mijn zus naar boven – meestal naar mijn kamer – om te gaan spelen. We hadden van Animal Hospital, meisjeslego en Playmobil een kleine verzameling, maar daar speelden we nooit al te lang mee (vooral dat laatste is nooit een echte hit geweest). Wat echter always a do was: de barbies! 

 P1190698_zps3ff2a39a.jpg

Natuurlijk hebben we ze niet weggegooid, maar netjes in dozen gedaan en achter de schuinte gezet op zolder. Ongeveer een keertje per jaar halen we ze er weer even uit en deze keer laat ik ze aan jullie zien! We hebben echt enórm veel, wel 55 barbies ofzo en dan nog een hele hoop kleertjes, schoenen, tassen, dieren, meubels en zelfgemaakte kussentjes en dekentjes. Ik had zo’n boekenkast, en daar hadden ze dan allemaal een eigen kamertje in, haha. Zo schattig. Behalve de ‘gewone’ barbies hadden we ook nog California girl barbies met hele grote voeten die naar vanille ruiken en altijd op het strand leven en een hoop van die barbies uit de barbiefilms, die we ook spaarden. Die laatste groep bestaat vooral uit gevleugelde mensen en dieren en sorry hoor, maar dat zijn af en toe echt beauty’s! Maar die later, let’s start (en let ook op de kleertjes, schoenen en tassen)!

 P1190707_zpsf9e9be9e.jpg

Marloes, Ilse, Marie, .. (al die brunettes), Fresia

 P1190708_zpsa2dbc35b.jpg

Annemarie, …., Jasmijn, Petrie, Gert

 P1190718_zps469ba09d.jpg

Amy, Elise, Dominique, Gabriëlla, Daan

 P1190716_zpsf374d693.jpg

Lotje, Marlon, Mirja, Jeanette met baby, Martin met Ryan. Jeanette kochten we in Spanje (ik had er ook eentje a.k.a. ‘Marieke’ maar die speelde niet zo lang mee ^^), en het was een zogenaamde ‘dikke buik barbie’. Ze had namelijk zo’n buik met magneetjes, en in haar echte buik zaten ook magneetjes, en dan kon je er nog een kind in doen, buik erop en hoppa: zwanger! Martin (en Ryan) hoorde(n) er ook bij, dat was de eeuwige huisman met sixpack.


De trein! Deze kochten we (zoals zoveel dingen) op onze huge Koniginnemarkt. Heel veel deden we er niet mee – zoals met de meeste grote dingen -, maar het was wel heel erg leuk om te hebben. Je kon ook een soort van toeter laten horen, het uitzicht achter het raampje voorbij laten schuiven zodat het leek alsof je echt reed, een tekstje inspreken en afspelen, een extra bed op de grond neerleggen… En het kastje met wastafeltje en spiegeltje op de rechter foto (het rechterdeel dus, je kon hem inklappen) kon je ook omhoog klappen, zodat hij weer dicht paste. Geniaal bedacht en heel goed voor een ‘road’trip!

 P1190729_zpsd4f02418.jpg

En uuhh… een hoop hondjes! Die waren altijd leuk als huisdier. We hebben geen flauw benul meer van de namen, maar de Dalmatiërs in het midden heten Sifra en Katy. Die zijn wel blijven hangen.

 P1190737_zps28511e63.jpg

Paarden! Onmisbaar. Je ziet hier Piram, die ook van de rommelmarkt af komt en een heel lang paard is. Ik hem ‘m echt al heel lang en het is echt zo’n ouwe gouwe waar we altijd weer hard om kunnen lachen. Daarnaast een iets nieuwer paard, naam vergeten, als je de achterbenen naar achteren trekt gaan de voorbenen omhoog in springhouding en hinnikt ‘ie. In de stal Tawny, een mooi groot paard van m’n zus die als je op een knopje drukt zou moeten gaan lopen, maar bijna altijd een vastlopend geluid maakt bij het omzetten van desbetreffend knopje. Daarna drie paardjes van de Konniginnemarkt met magnetische neusjes, so kiss me! Deze zijn alleen niet heel ‘barbieachtig’ en ‘speelden’ ook niet echt mee. Als laatst nog een klein paardje, als je op haar zadeltasje drukte ging haar mond open, kon je er wat in doen en kwam het (na wat schudden) weer in de andere zadeltas terecht. En ze kon dus nog met haar voorbenen naar voren staan. Vooral met de grote lichte paarden gingen ze nog vaak een ritje maken, dat was altijd wel leuk, of ze gingen lekker borstelen. Heerlijk om te spelen en bedenken voor een paardenmeisje als ik, haha. We hadden ook nog een andere stal, maar die konden we even niet vinden en deze hebben we toch het meest gebruikt (van de rommelmarkt ja).

 P1190733_zpsbb4c2151.jpg

Hier een paar leuke meubeltjes – we hebben nog veel meer: bedjes, stoeltjes, kastjes, keukens, dierenartspraktijken… Die keuken vind ik zó leuk! Het wiegje ernaast is ook schattig, die hoort bij Jeanette en kan je omkeren en dan is het een commode. Dat bad met gouden kraan is gewoon geniaal, en we hadden zelfs een wc! Yay!

Advertenties

4 gedachten over “Jeugdsentiment: barbies I

 1. Beste Hester,

  Ik stel mijzelf graag even voor!
  Mijn naam is Maaike Spijkerman en ik ben 20 jaar oud. Vroeger heb ik voor mijn verjaardag van mijn familie de zwangere barbie met magneet buik gekregen. Van mijn opa en opa de papa met het zoontje. De barbie met de buik was mijn mooiste barbie die ik ooit had gekregen!! Nog steeds..alleen op een dag toen er 3 vriendinnetjes kwamen spelen was zij ineens weg. Ik heb overal gevraagd waar ze was maar niemand zei iets…gestolen door een van mijn buurmeisjes. Want iedereen was jarloers op deze Barbie. Ben nog nooit zo verdrietig geweest. Nu ben ik opzoek naar deze barbie. Ik zie op uw blog dat u haar heeft..zij is nergens meer te koop (logisch is natuurkijk al heel lang geleden) is er misschien een kans dat u haar mischien wilt verkopen aan mij? Dat zou ik zo ontzettend gaaf vinden!

  Ik hoor het graag van u. Als u deze blog nog beheerd teminste. Ik hoop het.

  Een hele fijne zondag nog,

  Vriendelijke groeten

  Maaike Spijkerman

 2. Goed artikel, je schrijft leuk hihi.
  Ik heb vooral veel met poppen gespeeld, niet zozeer
  met barbie’s. Echt heel leuk om het er weer eens bij
  te pakken, leuk om te zien hoeveel je veranderd.

  Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s