Jeugdsentiment: barbies II

Vroeger raakte ik de computer maar een paar keer per maand aan (kun je het je voorstellen?) en vulde ik mijn tijd heel anders in. Ik had nog geen last van huiswerk, dus om vier uur vertrok ik met mijn zus naar boven – meestal naar mijn kamer – om te gaan spelen. We hadden van Animal Hospital, meisjeslego en Playmobil een kleine verzameling, maar daar speelden we nooit al te lang mee (vooral dat laatste is nooit een echte hit geweest). Wat echter always a do was: de barbies!

Het eerste deel met ‘gewone’ barbies die in het dagelijks leven speelden zagen jullie hier al, vandaag is het de beurt aan wat ‘wonder’ en allereerst ‘strand’ barbies. Stuk voor stuk supermooi ontworpen en vormgegeven, dus kijk mee!

 P1190739_zpsea98719f.jpg

Dit zijn dus de barbies die 24/7 op het strand leven, haha. Hier speelden we meestal eventjes mee, maar nooit echt langdurig want je kon er niet zoveel mee. De namen staan dan ook niet erg vast in mijn geheugen gegrift… ?, Cindy, ?, ?, Lea, Kelly, Bryan, ?. Linksonder zie je surfplanken, ze hadden allemaal een eigen die bij de barbie in de doos zat en als ‘uitbreidingsset’ hadden we ook twee paardjes.

 P1190742_zpsbcd0754a.jpg

Deze waren ook weer van zo’n film, die zich voornamelijk afspeelde in de wolken. Zachte blauwe, grijze, roze en paarse pastelkleurtjes dus. Links de koningin, rechts mijn barbie met een paarse jurk die je kon omdraaien zodat het een witte bruidsjurk was. Daarnaast prins Alan, een paard van mijn zus (!) met vleugels en een lampje in z’n kroontje en een ijsbeertje erop, die hoorde bij de prins.

 P1190743_zps34035b6a.jpg

Dan komen we nu aan bij ‘Fairytopia’ zoals de film heette! Elven met vleugels, bloemen en ‘hulpjes’. Alleen de eerste barbie was van mij, daar was ik dan ook wel heel erg trots op; ik was toen best jong. Alleen van die roze elf (tweede van links) weet ik de naam nog, Eline.

 P1190750_zpsb6ae88a9.jpg

Dit is dus zo’n hulpje, deze heette Bubble ofzo. Echt awesome, zo schattig!

 P1190751_zpsbe068a1c.jpg

Dit was een van de recente films (maar nu al weer vier jaar geleden ofzo), iets met een eiland enzo. Als je de staart van de olifant een kant op trekt, draait zijn slurf een rondje, en daar zit een magneetje in en daarmee pakt hij zo’n prinsesje op dat ook een magneetje heeft, en zet haar neer op het stoeltje op zijn rug dat ook een magneetje heeft. Cuteee 😀 Die wasbeer op zijn slurf was weer zo’n soort van hulpje van die prinses.

 P1190755_zpseb495c9a.jpg

Dit zijn echt al wat gedateerde barbies, uit het allereerste tijdperk. Het Zwanenmeer! De eerste film, mijn zus kreeg die barbie voor haar A-diploma. Die kleintjes zijn ook ZO schattig, en dan vooral die rood met zwarte (van mij, ghehe!) die nog steeds een enorme aantrekkingskracht op me heeft. Die veranderden allemaal in een dier, van links naar rechts: zwaan, zwaan, stinkdier, egel ofzo.
Rechts zit een zeemeermin, die hoort niet bij het Zwanenmeer, maar hebben we maar even hier op de foto gezet. Dit was namelijk ook zo’n ouwe gouwe – ook met een enorme aantrekkingskracht op me. Ik vond haar vroeger heel speciaal ofzo, ik weet niet meer, maar als ik die barbie zie krijg ik er gelijk weer zo’n gevoel bij alsof je heel blij bent met een cadeautje dat je krijgt. Te leuk.

 P1190758_zps365ab946.jpg

Dit is ook zo’n enorm mooie collectie van een film, ‘De 12 prinsesjes’. We hadden ze allemaal, op twee na! …, Blair, Courtney, Leila, prins, Genevieve, Headly, …, en de drie prinsjes. Die kon je ook weer een soort van opladen en dan konden ze rondjes draaien, en die tweeling had ook een eigen voetstuk waar ze wat mee konden. Dit zijn echt hele mooie barbies: die make-up, jurken, haar, schoenen, kroontjes. Zo klein en mooi, hihi! We hebben hier ook nog een supergroot paleis van, maar daar deden we uiteindelijk niet zoveel mee. Des te leuker was het om te krijgen en op te zetten.

 P1190759_zps38140d26.jpg

Dat moest dus allemaal weer achter de schuinte, haha. We hebben echt superveel zoals je hebt kunnen zien! Ik schaam me er ook echt niet voor hoor, ik heb hier als klein meisje mee gespeeld, en dat betekent niet dat ik er nu ook nog mee speel ofzo. Ook al zou ik het als het echt moest helemaal niet erg vinden…

Waar speelde jij vroeger mee? Zou je het leuk vinden om nog meer van mijn jeugdsentiment te zien?

Advertenties

5 gedachten over “Jeugdsentiment: barbies II

  1. Wauw, Hester, ik vind het echt super knap dat jij het voor mekaar krijgt om elke dag (!) een artikel online te krijgen. Echt super! !!! Je hebt echt talent!

    • Aaah, wat lief van je! ❤ Het kost echt wel wat tijd ja, maar ik doe het met heel veel plezier dus ik vind het gewoon leuk om het elke keer weer voor elkaar te krijgen… En gelukkig werk ik ook altijd redelijk snel 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s